Novice

40 dni brez alkohola

Zbor Bee Geesus je letos ambasador akcije 40 dni brez alkohola!

Letos akcija poteka od srede, 26 februarja, do sobote, 11. aprila 2020, pod geslom Za zdravje in zdrave odnose. Akcija si prizadeva za 40 dni brez alkohola tako doma, na cesti, v službi in pri delu ter v družbi.

V sredo, 26. 2., smo ob začetku akcije 40 dni brez alkohola nastopili tudi na tiskovni konferenci v prostorih Družine. O našem sodelovanju pa je na tiskovni spregovoril naš zborovodja:

“Gospel pomeni veselo sporočilo in kot kolektiv in tudi kot posamezniki skušamo skupnosti dati kaj dobrega, pozitivnega. S petjem od vsega začetka podpiramo projekte, ki skrbijo za pomoči potrebne, in akcije, ki spodbujajo k boljšemu. Za seboj imamo številne nastope v zdravstvenih in izobraževalnih ustanovah, tudi domovih starejših občanov. V letih delovanja smo podprli vrsto dobrodelnih prireditev, večkrat pa smo že soorganizirali največji dobrodelni gospel koncert pri nas, Gospel d.d. ali Gospel dobro dene.

Na vabilo za sodelovanje v preventivni akciji 40 dni brez alkohola smo se z veseljem odzvali. Zavedamo se problematike alkoholizma in drugih zasvojenosti, zato podpiramo Karitasovo akcijo v želji, da kot ambasador nagovarjamo k boljšim odločitvam. Tudi pri aktivnostih našega zbora, vajah, nastopih za alkohol ni ne prostora ne časa. Skušamo doseči čim višji nivo izvedbe, zato vaje koristimo za kvalitetno delo. Izven časa vaj, tudi na intenzivnih vajah, pa se družimo in zabavamo na kakšen bolj zdrav način.

Zbor ostaja vseskozi zvest izvirnemu sporočilu gospel glasbe, ki ni danes nič manj aktualno kot v času, ko je pomenilo glasen klic po osebni svobodi in je prinašalo upanje vsem zatiranim. Svoboda in odvisnosti ne gredo skupaj, zato zagovarjamo tudi to vrsto svobode.

Nosilcem projekta in vsem, ki pri njem sodelujejo, čestitamo za vsa pretekla leta uspešne dejavnosti pri opozarjanju in reševanju problematike alkoholizma in z alkoholom povezanih težav pri posameznikih, v družinah in nasploh v družbi. Vsem, ki se nam bodo v akciji pridružili, želimo uspešno sodelovanje ter veliko zdravja in zdrave odnose.”

Več informacij na uradni spletni strani.