Novice

Gospel na dolge proge

Bee Geesus je kot edini slovenski gospel zbor ob koncu tedna za edinost kristjanov letos ponovno sodeloval v edinstveni duhovni izkušnji, ki jo vsakič znova predstavlja maratonsko branje Svetega pisma.

V branje Knjige vseh knjig so nas vpeljali zanimivi nagovori predstavnikov različnih krščanskih cerkva, med njimi tudi ljubljanskega nadškofa in metropolita Stanislava Zoreta. Ta je v nagovoru prisotnim poudaril potrebo po umiku v tišino, saj Božja beseda le v tišini najde svoje mesto. Da bi ga našla, je zaželel tudi udeležencem maratona.

Uvodna prireditev v Svetopisemski maraton, ki je tokrat potekal pod geslom Spregovorim ti na srce, je minila v duhu medsebojne povezanosti krščanskih cerkva po svetu. V znamenje te povezanosti so udeleženci prek spleta lahko prisluhnili branju Svetega pisma iz Albanije, Srbije in Makedonije. Za še bolj poglobljeno izkušnje pa je skrbela vokalna zasedba Bee Geesus, ki je s pesmimi navdiha sooblikovala ozračje topline in Božje bližine.

Približno tridesetčlanska zasedba, ki jo odlikujeta močna harmonija in čvrst ritem, je v devetih letih svojega umetniškega udejstvovanja pri Svetopisemskem maratonu z veseljem sodelovala že večkrat. Že leta 2010 je sooblikovala zaključek prireditve, ki je takrat potekala na dvorišču cerkve na Poljanah. Leto pozneje so ubrani glasovi pospremili večer slavljenja na mesarskem mostu v Ljubljani, leta 2012 pa v družbi Nuške Drašček v cerkvi na Poljanah. Prireditev so organizatorji večkrat umestili tudi na osrednje trge v pestolnici. Tako je bil Bee Geesus zraven tudi na Prešernovem trgu leta 2013 in na Kongresnem trgu leto pozneje.

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.