Novice

Bee Geesus zbral šolske potrebščine za otroke v stiski

A capella gospel zbor Bee Geesus daje velik poudarek na dobrodelnosti.

Poleg sodelovanja na dobrodelnih prireditvah, podpira številne dobrodelne akcije, zato so pevke in pevci z veseljem podprli dobrodelno zbiranje šolskih potrebščin, ki potekajo v sklopu programa Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki in tako pokazali, da dobra dela ne potrebujejo le besed, ampak tudi dejanja.

Nakup učbenikov, delovnih zvezkov in šolskih potrebščin je velika obremenitev za družinski proračun. Njihov nakup ni velik zalogaj le za brezposelne starše, saj pomoč vse pogosteje potrebujejo tudi zaposleni z nizkimi dohodki. Mnogi starši s strahom pogledujejo proti začetku šolskega leta, ko bo potrebno plačati vse šolske potrebščine. Za vsakega šolarja je za nakup potrebščin potrebno plačati med 150 in 200 €. Pevci in pevke zbora Bee Geesus želimo družinam olajšati skok v novo šolsko leto.

Če želite tudi sami prispevati, lahko šolske potrebščine prinesete na katero od zbirnih mest po Sloveniji.

Humanitarno društvo ADRA Slovenija že vrsto let uspešno izvaja program Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki, ki je namenjen zmanjševanju socialne in zdravstvene ogroženosti šolskih otrok v geografskih okoljih Slovenije, kjer je tveganje revščine najvišje. Projekt celostno rešuje težavo revščine in socialne izključenosti otrok, saj postavlja pomembne temelje za zdrav razvoj in odpravlja vzroke ogroženosti ter izključenosti. A cappella zbor Bee Geesus je s ponosom ambasador programa.