Novice

Bee Geesus nastopil v cerkvi Sv. Jakoba v Ljubljani

V nedeljo, 10. aprila 2016, je v centru Ljubljane na popoldanski maši ob 17.00 nastopil zbor Bee Geesus, ki je po maši zbranim namenil še polurni koncert.

Gospel maše pri nas niso pogoste, zato je nastop edinega slovenskega gospel zbora k popoldanski maši v ljubljanski župniji Sv. Jakoba privabil tudi obiskovalce, ki se maš sicer ne udeležujejo redno.

K sodelovanju je zbor povabil univ. doc. Dalibor Miklavčič, ki skrbi za pestro in kakovostno glasbeno izbiro pri nedeljskih popoldanskih mašah. Pevkam in pevcem z zborovodjo na čelu se je zahvalil za živahno prepevanje in vloženo energijo, s katero so zbranim ponudili svežo interpretacijo poznanih črnskih duhovnih skladb. Navdihnjeni obiskovalci so ob odhodu članom zbora povzeli vtise in napovedali obisk prihodnjih koncertov.

Za zbor Bee Geesus se je z nastopom začelo pestro koncertno obdobje, v katerem jih čaka gostovanje v Črni gori, ponovni koncerti z Otom Pestnerjem ter vrhunec koncertne sezone, dvojni letni koncert 19. in 23. maja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.