Novice

Vera in luč

V soboto, 20. februarja 2016, je skupina Vera in luč pod vodstvom Maruše Horvat v dvorani Matije Tomca Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu organizirala drugi dobrodelni koncert.

Poltretjo uro trajajoč program je ponudil obilo raznolike duhovne glasbe v izvedbi pevskih zborov in manjših vokalno-inštrumentalnih zasedb. Ob nas so nastopili OPZ Postružki, Irena & Matjaž, MPZ Trnovo, Odsev, MPP, Kristina & Nina ter Svetnik.

Voditelj koncerta, g. Sečnik, je med napovedmi spregovoril o delu skupin Vera in luč ter vabil k prostovoljnim prispevkom. Mi smo za tokratni nastop prispevali skladbe Inspired, He is always close to you, Sesithi bonga in Ain’t no mountain high enough, Energičen nastop je publika nagradila z bučnim aplavzom, s ploskanjem pa so se zbrani odlično izkazali tudi pri skladbi Sesithi bonga. Po zaključni pesmi V Božji luči (Siyahamba) v izvedbi vseh nastopajočih so obiskovalci z nastopajočimi poklepetali ob prigrizku v preddverju.

Vera in luč (ViL) je mednarodno duhovno gibanje skupin oseb z motnjami v duševnem razvoju, njihovih staršev in prijateljev. Na koncertu zbrani prispevki bodo tudi letos namenjeni dejavnostim skupin ViL Sončna pesem in ViL Rakovnik. Prihodnje leto se obeta podoben “festivalni” dogodek, ki tako postaja tradicionalen.

Več fotografij s koncerta najdete tukaj.