Novice

Gospel v draveljski cerkvi

V nedeljo, 17. januarja 2016, smo v draveljski cerkvi Kristusovega učlovečenja v Ljubljani nastopili med večerno mašo in po njej izvedli še koncert.

Okoli 350 obiskovalcev, med katerimi je bilo kar nekaj znanih obrazov, je v božično okrašeni cerkvi prisluhnilo delu našega koncertnega repertoarja z izborom prazničnih skladb.

Predstavili smo dve novosti - med darovanjem smo zapeli tradicionalno zulu pesem Ukuthula, v koncertnem delu pa še He is always close to you. Med pesmimi je naš vodja zbranemu avditoriju spregovoril o delovanju zbora in predstavil sporočila skladb, ki so jim poslušalci ob izvedbi v izvirnih jezikih tako lažje sledili.

Koncertu je sledil pogovor pevk in pevcev z obiskovalci - še enkrat hvala za čudovit odziv in podporo. Prijazni gostitelji so za naše odlično počutje skrbeli tudi z okusnim prigrizkom in toplim napitkom.

Dravlje so ljubljanska četrtna skupnost, kjer se počutimo posebej domače, saj smo tokrat tam nastopili že petič. Po dveh predhodnih koncertih v cerkvi Kristusovega učlovečenja novembra 2012 in januarja 2013 smo v letu 2013 nastopili še na praznik sv. Roka ter ob Dnevu samostojnosti in enotnosti v Domu krajanov.

Tokratni koncert je posnela ekipa TV Exodus, o možnostih ogleda pa vas seveda pravočasno obvestimo.

Več fotografij s koncerta najdete tukaj.