Novice

Gospel Fever z Bee Geesus in Otom Pestnerjem

Na letošnjem Gospel Fever, 7. letnem koncertu a cappella gospel zbora Bee Geesus, ki bo v ponedeljek, 25. maja, ob 20. uri v veliki koncertni dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, bodo pevci združili glasove z velikanom gospel glasbe pri nas Otom Pestnerjem.

Na tradicionalnem koncertu Gospel Fever, ki je vrhunec koncertne sezone zbora Bee Geesus, vam bodo pevke in pevci ponudili bogat glasbeni program, ki vas bo popeljal skozi sedmo sezono delovanja in vas spomnil na pretekle. Sodeč po zelo razgibani sezoni bo to nedvomno eden največjih in najbolj energičnih koncertov Gospel Fever. Ob najbolj priljubljenih skladbah njihovega repertoarja bo zbor na koncertu predstavil številne novosti, vrhunec večera pa bo gotovo premierno sodelovanje z legendo, ki ga vsi ljubitelji glasbe ne želite zamuditi, Otom Pestnerjem.

“Oto je kot najvidnejši predstavnik gospela in a cappelle na širšem prostoru naš velik glasbeni vzornik. Sodelovanja z njim smo si želeli že precej časa, zdaj pa se je končno vse poklopilo. Zelo smo veseli, da bomo na koncertu Gospel Fever ob 7. obletnici delovanja zbora moči in glasove združili s tako odličnim gostom kot je Oto Pestner,” je pojasnil Matej Virtič, umetniški vodja.

Oto Pestner se je kot izjemen vokalist, tako kot solist in del številnih zasedb, v svoji bogati karieri priljubil poslušalcem doma in po svetu. Kot dolgoletni član in umetniški vodja legendarne skupine New Swing Quartet je pomembno vplival na razmah črnske duhovne glasbe pri nas. Poleg ljubezni do gospel glasbe Oto z zborom deli tudi strast do a cappella izvedbe.

Od zadnjega letnega koncerta je zbor gostoval na največjem gospel festivalu v Evropi, Gospelkirchentag 2014 v nemškem Kasselu, sodeloval na koncertu Gospel d.d. z Wintleyem Phippsom, Nuško Drašček in skupino 4Given ter izvedel veliko število drugih dobrodelnih koncertov po Sloveniji. Na televiziji ste lahko spremljali prenos božičnega koncerta iz Cankarjevega doma, ki ga je ob zaključku turneje s Prifarskimi muzikanti prenašala Televizija Slovenija ter sodelovanje zbora v oddaji Die grosse Chance der Chöre za vokalne skupine in zbore na avstrijski nacionalni televiziji ORF.

Bee Geesus je prepoznaven a cappella zbor, ki z značilno gospel energijo navdušuje širom Slovenije in zunaj nje. Umetniško ga vodi Matej Virtič, viden domači predstavnik a cappelle, ki v priredbe od samega začetka namesto inštrumentalne spremljave vključuje beatbox in druge elemente vocal playa.

Vstopnice lahko v predprodaji kupite na upravi Krščanske adventistične cerkve na Njegoševi 15 in na recepciji Grand hotela Union na Miklošičevi 1 v Ljubljani. Zbor rezervacije sprejema na telefonsko številko in elektronski naslov zbora. Na dan koncerta bodo vstopnice po redni ceni na voljo uro pred začetkom na recepciji hotela.

Kontakt: 031 658 826, 031 410 550, info@beegeesus.si

Cena vstopnice v predprodaji: 12 €, 10 €*

Cena vstopnice na dan koncerta: 15 €, 12 €*

* Nižja cena velja za študente, dijake, šolarje, mlajše otroke, upokojence in brezposelne.