Novice

Nastop v šovu Die große Chance der Chöre

Na našem YouTube kanalu smo objavili nastop s skladbo Ain’t No Mountain High Enough ter celoten prispevek o sodelovanju v šovu Die große Chance der Chöre. Če ste televizijski prenos zamudili ali pa bi si želeli naš nastop ogledati znova, najdete povezavi na podstrani Glasba. Od predvajanja 2. oddaje na avstrijski nacionalni televiziji ORF smo prejeli veliko odzivov na nastop, vse spodbude pa nam dajejo zagon za nadaljnje delo.

O skladbi Ain’t No Mountain High Enough, ki smo jo pripravili posebej za to priložnost

Za sodelovanje v šovu Die große Chance der Chöre avstrijske TV hiše ORF smo se odločili z namenom predstavitve ljubiteljem gospela in a cappelle v Avstriji, kjer prej še nismo nastopili. Priljubljen talent šov z visoko gledanostjo, ki je letos privabil vokalne skupine in zbore, se je zdel lepa priložnost za vidno pojavitev. Ena najpomembnejših odločitev pri tem je bila izbira prave skladbe, s katero bi se zbor predstavil čim bolj pristno in kvalitetno. V dogovoru s producenti smo se med kar nekaj dobrimi predlogi izbrali pesem, ki so jo izvajali že mnogi ustvarjalci, večini pa je najbrž znana v izvedbi Marvina Gayea in Tammi Terrell. Gre za ljubezensko pesem, ki pa so jo mnogi gospel izvajalci prepoznali tudi kot lepo duhovno izpoved. Pri pripravi naše verzije je bila glavno vodilo misel, da bi lahko s tako močnim besedilom to bila pesem, ki jo Bog poje nam ljudem. Ni tako visoke planine, široke reke in globoke doline, da bi nas lahko ločila od Boga. Vključitev delov pesmi You’re All I Need To Get By in By And By je prav tako premišljena. Z uvodom in kasnejšo ponovitvijo iz pesmi You’re All I Need To Get By smo celotno skladbo postavili v kontekst molitve. Z mislijo “Ti si vse, kar potrebujem, da mi uspe” se priporočamo Bogu, ki odgovarja, da ni nobena ovira prevelika, da bi mu preprečila, da bi nas dosegel in bil ob nas. Tradicionalna črnska duhovna pesem By And By z opevanjem veselja ob rešitvi izraža zaupanje v Božjo skrb za nas.

Naša verzija pesmi Ain’t No Mountain High Enough tako izraža misel, ki jo je Pavel v pismu Rimljanom (Rim 8,38-39) zapisal takole: “Kajti prepričan sem: ne smrt ne življenje, ne angeli ne poglavarstva, ne sedanjost ne prihodnost, ne moči, 39 ne visokost, ne globokost ne kakršna koli druga stvar nas ne bo mogla ločiti od Božje ljubezni v Kristusu Jezusu, našem Gospodu.”

Ain’t No Mountain High Enough (avtorja originala: Nickolas Ashford & Valerie Simpson)

Skladba vključuje dele pesmi You’re All I Need To Get By (Nickolas Ashford & Valerie Simpson) ter By And By (tradicionalna črnska duhovna).

Priredba: Matej Virtič (umetniški vodja zbora Bee Geesus)

Solistki: Zala Založnik, Neža Dežman

Beatbox: Emanuel Jurčić

Bas: Matej Virtič