Novice

Objavljeni so videi s koncerta Božič s Prifarci v Cankarjevem domu

Se še spomnite našega decembrskega sodelovanja s Prifarci? Naš zbor je kot gost sodeloval na božični koncertni turneji s Prifarskimi muzikanti in drugimi glasbenimi prijatelji.

December 2014 je bil za Prifarce nekaj posebnega. Pripravili so koncert najbolj znanih slovenskih in tujih božičnih pesmi, seveda po “prifarsko”, z zvenom etno inštrumentov, kot so tamburica, brač, frajtonarica … Medse so povabili odlično Nuško Drašček Rojko, iz Kočevja je prišla skupina Vocabella, ki ste jo ljubitelji prifarske glasbe spoznali že na koncertu leto prej. Na odru smo se jim pridružili veliki a cappella gospel zbor Bee Geesus pod vodstvom Mateja Virtiča in posebej za ta koncert združeni tolkalci Mengeške godbe. Sodelovali so še trobentač Rok Godec, multiinstrumentalist Miha Gorše, citrarka Jasmina Levičar in Matija Marinč.

Koncertna turneja DECEMBER S PRIFARCI je obsegala naslednje koncerte:

  • Vojnik - 13. 12. ob 19.00, športna dvorana pri OŠ
  • Maribor - 19. 12. ob 19.00, Zavod A. M. Slomška, Vrbanska 30
  • Puconci - 21. 12. ob 16.00, zelena dvorana pri OŠ
  • Ljubljana - 25. 12. ob 16.00 in 20.00, Gallusova dvorana Cankarjevega doma

Pred časom smo objavili posnetek pesmi Noel (African) iz Cankarjevega doma, zdaj pa z vami delimo še ostale skladbe, pri katerih smo sodelovali. Najdete jih na podstrani Glasba, posnetek celotnega koncerta pa najdete v arhivu RTV SLO.