Dogodki

Bee Geesus praznuje 10 let: Gospel Fever 2018 z gosti

Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana

Facebook dogodek

Vabljeni na Gospel Fever 2018, vrhunec koncertne sezone zbora Bee Geesus. S slavnostnim koncertom v “hramu kulture” bo slovenski a cappella gospel zbor obeležil 10. obletnico delovanja. Pevke in pevci so v goste povabili priložnosti verjetno najprimernejše goste, s katerimi bodo obudili skladbe iz preteklih let, ob najbolj aktualnih pa bodo predstavili precej novosti. Gospel v najožjem in tudi širšem pomenu, a vedno poln energije, sporočila in značilne harmonije.

Med domačimi in tujimi priznanimi solisti je zbor odre najpogosteje delil z Nuško Drašček. Nuška je ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim izjemnim glasom, vedno odlično dodelanim nastopom ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona. Zbor pri nas redko sreča soliste s takšno vokalno prezenco, energijo in občutkom za črnsko duhovno glasbo, zato številna sodelovanja seveda niso naključje.

Prve koncerte je zbor delil s skupino News Wing Quartet, ki se je v nadaljevanju preimenovala v 4Given. Prodorna četverica goji značilen zvok gospel kvartetov, ki mu z uporabo vocal play elementov dodaja sodobnejši pridih. Naš umetniški vodja Matej Virtič, njegova brata Simon in Kristjan ter Kristijan Korat so pomembno vplivali na razvoj in uveljavitev a cappelle pri nas, ob rednih gostovanjih po vsej Evropi pa so izvedli več koncertnih turnej po Skandinaviji in celo Avstraliji.

Od študentskih začetkov je skozi zbor šlo že veliko pevk in pevcev, beatboxerjev, prijateljev in izjemnih ljudi, preko 130. Brez njih Bee Geesus ne bi bil takšen, kot je ‒ poln veselja, mladosten, zvest a cappelli in gospel izročilu, ki se rad druži in pomaga, ko le lahko. Na koncertu bodo pri skladbah iz zgodnejšega obdobja nastopili tudi nekdanji člani zbora.

Pridite, zaplešite in zapojte. Praznujmo z gospel vročico!

Cena vstopnice: parter - 18 €, balkon - 15 €

Vstopnice so na voljo na blagajni Cankarjevega doma ter na vseh prodajnih mestih mojekarte.si in na spletu.

Info: 031 658 826 ali info@beegeesus.si