Dogodki

Gospel Fever 2017 + Rok Ferengja


KGBL, Ižanska cesta 12, Ljubljana

Facebook dogodek

Vabljeni na slavnostni koncert ob 9. obletnici delovanja zbora Bee Geesus. Gospel Fever 2017 bo predstavil zborove največje uspešnice, manjkalo pa ne bo tudi novosti. Posebnosti letošnjega letnega koncerta je več, znova pa bo obsegal dva večera gospel glasbe, 24. maja in 1. junija, v koncertni dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Na koncert 24. maja prihaja v goste svetovno priznan vokalni band Undivided. Za šesterico s Floride je značilna a cappella izvedba široke palete žanrov - gospel, R&B, jazz, pop, reggae, rock, salsa in merengue. V petnajstletni karieri so izdali pet albumov in bili nominirani za šest nagrad CARA Award ter prejeli dve - leta 2010 za najboljši album in skladbo z versko tematiko. Leta 2011 so prejeli nagrado ARPA Award za najboljši vokalni album. Zbor je skupino spoznal na gospel festivalu Gospelkirchentag v Nemčiji in z njo tam tudi nastopil, pevke in pevci pa se zelo veselijo, da bodo lahko energično skupino predstavili poslušalstvu v Sloveniji. V času gostovanja bo skupina izvedla delavnico na temo gospela in a cappelle.

Undivided - www.undividedvocalband.com

www.facebook.com/undividedvocalband

www.youtube.com/user/Undividedmg


1. junija se bo zboru pridružil priljubljeni vokalist Rok Ferengja, frontman skupine Rok’n’Band. Veliki ljubitelj gospelov, spiritualov in večglasne vokalne glasbe se z zborom spogleduje že dlje časa. Po skupnem koncertu zbora in Rok’n’Banda lani poleti v Litiji je sledilo še nekaj sodelovanj, v kratkem pa se obeta tudi prva skupna koncertna turneja širom Slovenije. Zanimiv glasbeni preplet ljubiteljem obeh zasedb ponuja sveže doživetje, ki ga želi zbor predstaviti tudi na letnem koncertu. Z Rokovim solom poznane skladbe z zborovega repertoarja zazvenijo posebej doživeto in iskreno. V samostojnih točkah se mu bodo bandovci pridružili v bolj akustični izvedbi s poudarkom na večglasem petju.

Rok Ferengja - www.roknband.si

www.facebook.com/rok.ferengja

www.youtube.com/channel/UCxY-8wpyl-a4A43aHGZWbMQ


Posnetek koncerta bo jeseni izšel v DVD formatu, kar bo prva uradna izdaja edinega slovenskega a cappella gospel zbora.

Cena vstopnice v predprodaji: 13 €, 10 €*

Cena vstopnice na dan koncerta: 15 €, 12 €*

Za rezervacije in nakup vstopnic pišite na info@beegeesus.si ali pokličite 031 658 826.

Pred koncertoma bodo vstopnice na voljo uro pred začetkom v avli KGBL.

* Nižja cena velja za študente, dijake, šolarje, mlajše otroke, upokojence in brezposelne.